Gisteravond presenteerden finalisten Derko Laan, Bronja Prazdny en Karel Brown de manuscripten van hun nog ongepubliceerde romans aan jury en publiek in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Tijdens Manuscripta, de jaarlijkse opening van het literaire seizoen, vond eerder de halve finale van de schrijfwedstrijd plaats. Karel Brown werd met De Trappenberg unaniem tot winnaar van Manuscripting 2014 uitgeroepen.

Manuscripting wordt georganiseerd door Nieuwe Letteren en SSBA Salon. Met de schrijfwedstrijd proberen zij ervoor te zorgen dat getalenteerde, nog ongepubliceerde schrijvers in aanraking komen met uitgevers, literair agenten en publiek. Karel Brown wint de mogelijkheid om zijn script te bespreken met Paul Sebes, literair agent en auteur van het boek Bestseller. Ook wordt zijn bijdrage gepubliceerd op diverse websites, en mogen alle finalisten optreden tijdens de tweede editie van het Harry Mulisch Festival.

Eerdere Manuscripting-finalisten Yannick Ottoy en Anne-Marieke Samson waren ook te gast bij deze avond. Zij hielden allebei een boekcontract aan hun nominatie over. Anne-Marieke Samson is inmiddels gedebuteerd met haar roman De val van Jacob Duikelman bij De Arbeiderspers. Het debuut van de winnaar Yannick Ottoy laat nog even op zich wachten, En toen werd het zwart verschijnt in 2015 bij Manteau.

De jury bestond uit Willem Bisseling (literair agent Sebes & Van Gelderen Literair Agentschap), Job Lisman (hoofdredacteur Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker) en Hedwig Wiebes (boekverkoper De Nieuwe Boekhandel). In het persbericht werd niet vermeld waarom de jury het manuscript van Karel Brown heeft gekozen.