Al weken is het stil rond de boekenrubriek van RTL Boulevard. Vanaf eind mei besprak Albert Verlinde, in samenwerking met Bol.com, tweewekelijks een aantal boeken in het showbizzprogramma. In juli was de laatste uitzending van de boekenrubriek. Was is er sprake van een zomerstop? Reden voor Tzum.info om eens polshoogte te gaan nemen.

Wat blijkt? RTL Boulevard is met de boekenrubriek gestopt. Marjolein Verkerk, PR Manager bij Bol.com, laat namelijk aan Tzum.info weten:

In mei is RTL Boulevard een samenwerking aangegaan met Bol.com voor de ‘RTL Boulevard Boekentip’. De samenwerking betrof een pilotperiode van enkele weken. Recent is besloten dat de ‘RTL Boulevard Boekentip’ in deze vorm geen vervolg gaat krijgen.

In totaal zijn er slechts vier afleveringen van de boekenrubiek geweest, de eerste drie met hulp van Janneke Siebelink (boekenredacteur Bol.com). In de laatste aflevering was zij niet meer aanwezig. Tzum.info heeft steevast de afleveringen uitgeschreven. Ze zijn hier, hier, hier en hier terug te vinden.

Eerder meldden wij al dat de boekenrubriek van RTL Boulevard, in tegenstelling tot het boekenpanel van DWDD, weinig effect had op de boekverkoop. Ook bleek de rubriek een vorm van product placement.

Verkerk laat verder nog aan ons weten dat het showbizzprogramma de boeken niet in de ban heeft gedaan: ‘De redactie van RTL Boulevard zal nog meer inzetten op actualiteit en kiest voor een variabele i.p.v. vaste boekenrubriek.’