Voor de tweede keer zal een boek van Hanna Bervoets verfilmd worden. Het gaat om de roman Efter, die vorige maand verscheen. De rechten voor de film zijn opgekocht door NL Film en de vermoedelijke regisseur is Marc de Cloe, bekend van Mannenharten (2013) en Het leven uit een dag (2009). Wanneer de opnames zullen beginnen is nog niet bekend.

Efter speelt zich af in een toekomst waarin verliefdheid wordt begerepen als ‘geestesziekte’. De medische industrie is hierop ingesprongen en kwam met een behandelmethode en een medicijn. In de roman krijgt een negental personages elk op hun eigen manier te maken met de verschillende instituten en bedrijven die zich hebben gestort op LAD (Love Addiction Disorder).

In een interview in Trouw beschreef Bervoets uit welke gedachten dit gedachte-experiment is ontstaan: 

“Ik geloof niet dat ik in eerste plaats geïnteresseerd ben in de waarde van liefde en vriendschap, maar in welke interpretatie we er aan geven. Het gaat mij er niet zo om wat waar is en wat oprecht, want ik geloof niet zo in die termen. Ik bedoel: alles wat iemand doet is waar en oprecht, het doet ertoe wat we gelóven dat waar is: dat geloof heeft uiteindelijk de meeste gevolgen.”

Vorig jaar werd Bervoets’ boek Lieve Celine al verfilmd door Thomas Korthals Altes, met Esmée van Kampen in de hoofdrol.

0