Niet alleen de pepernoten zijn vroeg dit jaar, ook de lijstjes met beste boeken van 2014 zijn al gesignaleerd. In Nederland is Trouw koploper ‘met het oog op het naderende Sinterklaasfeest, waarbij Zwarte Pieten misschien wel, maar boeken zeker niet mogen ontbreken.’

Jammer genoeg geeft iedere recensent de beste boeken uit zijn of haar eigen niche zodat er geen boek dubbel genoemd wordt en er geen trend te zien is. We geven van drie recensenten hun keuzes weer. De uitleg moet je maar in de bijlage Letter&Geest zelf lezen, evenals de tips die ze geven om in deze tijd van revivals boeken te herdrukken.

Jaap Goedegebuure

* Niña Weijers – De consequenties

* Anton Dautzenberg – En dan komen de foto’s

* Mieke Koenen – Dwars tegen de keer; leven en werk van Ida Gerhardt

Jann Ruyters

* Jeroen Brouwers – Het hout

* Esther Gerritsen – Roxy

* Ida Simons – Een dwaze maagd

Rob Schouten

* Wessel te Gussinklo – Zeer helder licht

* Kees ’t Hart – Teatro Olimpico

* Claudia Roth Pierpont – Roth

0