Turnster Verona van de Leur wist de afgelopen tijd met het boek over haar leven de media te vinden. Ze strooide met verschillende nieuwtjes in de hoop dat haar biografie een verkoophit zou worden. Dat bleek niet echt te lukken; haar boek veroverde geen plek in de Bestseller 60.

Tijd voor andere maatregelingen heeft ze blijkbaar gedacht. Van der Leur heeft namelijk een heus ‘callcenter’ ingeschakeld die boekhandels belt met de vraag of haar biografie ook op voorraad ligt.

Op Facebook waarschuwt een boekhandelaar haar collega-boekhandelaren in het land:

Ik wil jullie even waarschuwen dat als jullie in de winkel gebeld worden met de vraag naar het boek van Verona van der Leur dat de kans groot is dat er een ‘callcenter’ aan het werk is om de vraag op te drijven.

Het ‘callcenter’ blijkt nogal hardnekkig te zijn:

Onze winkels worden nu voor een tweede ronde gebeld. Je kunt op de achtergrond nog een andere vrouw horen die ook aan de telefoon zit die precies hetzelfde vraagt.

Bij dezen: u bent gewaarschuwd.

UPDATE: Directeur Floris C. de Bruijn van Sports Media Corporation ontkent op de site van BoekBlad alles: ‘Misschien zijn er dan een aantal frigide inkopers met wrok. Ik weet het niet. Maar het lijkt me niet zakelijk om het boek niet in te kopen.’

Tegenover Tzum.info verklaart hij:

In deze kan ik u namens de uitgeverij mededelen dat er geen call center is ingehuurd om dergelijke winkeliers te benaderen. Daarnaast kan ik u melden dat de verkopen van het boek zeer zeker niet tegenvallen. Binnen 2 weken is er een hogere verkoop van het boek gerealiseerd dan een gemiddeld boek in Nederland over zijn volledige verkooplooptijd.

0