Zijn de redenen voor het vertrek van Elma Drayer bij Trouw wel zo nobel? De hoofdredactie moest zich verantwoorden voor de affaire Perdiep Rameasar, maar deed dat niet, terwijl velen, waaronder zijzelf jarenlang gewaarschuwd hadden tegen de journalist. Op Twitter kwam naast veel lof over haar besluit ook kritiek:

In 2013 verscheen nog deze column met deze aanbeveling:

Dat ons land sindsdien uitgroeide tot een paradijs voor pooiers en mensenhandelaren is geen geheim, althans niet voor wie zijn oren en ogen openhoudt. (Lees vooral het in 2011 verschenen boek ‘Slaven in de polder’, van Trouw-journalisten Martijn Roessingh en Perdiep Ramesar.)

Hassnae Bouazza noemt de actie van Drayer een gotspe. In een column in Trouw werd zij ooit, op grond van dubieus gebruik van bronnen, beschuldigd van antisemitisme.

Niet iedereen treurt, zoals deze medewerker aan 1Vandaag:

Ook tv-recensent Jean-Pierre Geelen weet nog niet wat hij ervan moet vinden: