Dichteres Hester Knibbe heeft de VSB Poëzieprijs 2015 gewonnen. Dat is zojuist bekend gemaakt in de KUNSTHAL te Rotterdam. Knibbe kreeg de prijs voor haar dichtbundel Archaïsch de dieren.

De jury zegt over haar bundel:

In haar zuivere, vloeiende gedichten brengt Knibbe de rituelen in kaart waarmee we onze kwetsbaarheid trachten te bezweren en de wereld vergeefs trachten in te dammen. Zij bezingt de fragiliteit van het leven in het licht van de dood.

De VSB Poëzieprijs wordt ieder jaar uitgereikt voor de beste Nederlandstalige dichtbundel van het voorgaande jaar. Knibbe ontvangt een geldbedrag van € 25.000,- en een bijzonder glaskunstwerk van Maria Roosen.

Gisteren werd ze ook al verkozen tot de nieuwe stadsdichter van Rotterdam.

De jury van de VSB Poëzieprijs 2015 bestond uit voorzitter Peter Vandermeersch, hoogleraar Yra van Dijk, VRT-radiopresentatrice Ruth Joos, dichter Peter Theunynck en Antoine de Kom, dichter en winnaar van de prijs in 2014.

Foto kop: © Tineke de Lange / Poetry International

0

Reacties