Dichters Micha Hamel en Anne Vegter zijn toegetreden tot het selecte gezelschap de Akademie van Kunsten. In totaal zijn er maandag 16 nieuwe leden bijgekomen, maar slechts twee uit de wereld van de letteren (en dan zit Hamel ook nog voor een deel bij de muziek), dus eigenlijk anderhalf. De leden worden gekozen op basis van hun artistieke verdiensten.

Wat de Akademie van Kunsten precies heeft gedaan is een beetje onduidelijk, want de website bestaat vooral uit algemene teksten zoals deze:

De Akademie heeft tot doel de stem te vertolken van de kunsten in de Nederlandse samenleving (inclusief de politiek) en het bevorderen van de interactie tussen de kunsten onderling, de kunst en de maatschappij en tussen wetenschap en kunst.

De al zittende letterkundigen zijn Arnon Grunberg, A.F.Th. van der Heijden, Charlotte Mutsaers en Ramsey Nasr. Hier vind je alle leden.