Charlotte Mutsaers heeft zich al achter dit project op Voor de kunst gesteld: Help Martin de Haan de winter door. Om de essaybundel Aan de rand van de wereld: Michel Houellebecq te kunnen schrijven heeft vertaler Martin de Haan in totaal 5.000 euro nodig. De bundel moet in mei uitkomen bij De Arbeiderspers tegelijk met de vertaling van Soumission.

In het bijgaande filmpje zien we de vertaler staand aan het werk. Laten we dus eerst geld inzamelen voor een stoel.

Houellebecq in 30 stukken from voordekunst on Vimeo.

Bij het project staan ook de tegenprestaties als je geld stort. Die vallen wel een beetje tegen (als je honderd euro stort, krijg je een boek met handtekening), dus je moet het vooral doen om De Haan te ondersteunen. Er is op dit moment 1.980 euro binnen.

tegenprestaties

Wacht effe: een donatie aan Voor de kunst kun je aftrekken van je belastingen (+ 25% bonus), je kunt dus mecenas spelen op kosten van het rijk! Dus je doneert 100 euro, je mag 125 euro bij giften aftrekken en je krijgt ook nog eens een boek met handtekening thuis.

0