De Blokker verkeert in crisis. ‘Leuk,’ moet de redactie van de talkshow Jinek gedacht hebben, ‘dan nodigen we Peter Middendorp en zijn vader uit.’ Middendorp schreef vorig jaar de roman Vertrouwd voordelig, waarin de Blokker-winkel van zijn vader een grote rol speelt. Het interview met Eva Jinek kreeg een verrassende wending.

Kennelijk had Jinek in het voorgesprek met Middendorp opgebiecht dat ze zijn roman nog niet had uitgelezen. Wanneer Middendorp dit kenbaar maakt tijdens het interview schiet Jinek in de verdediging.

PM: ‘Ik weet dat jij het boek nog moet uitlezen, dus ik werk ergens naar toe.’
(Het publiek begint te lachen.)
PM: ‘Ja, ja.’
EJ: ‘Nee, nee.’
PM: ‘Maar het geeft niet.’
EJ: ‘Néé!’
PM: ‘Jij hebt het niet vanavond uitgelezen.’
EJ: ‘Ik was al bezig hè? Ik had een voorsprong.’
PM: ‘Ik vind het helemaal niet erg, ik wil het je ook niet verwijten. ‘

Het fragment is hier terug te zien en begint op 20.05.