In Café Luxembourg in Amsterdam tekende Marc Reugebrink gisteren het contract voor zijn nieuwe roman die uit zal komen bij Querido. Op zijn Facebookpagina vertelt de auteur dat het boek gepland staat voor 2016. Reugebrink is een van de auteurs die onderdak zocht bij een nieuwe uitgeverij nadat De Bezige Bij Antwerpen vorig jaar werd geliquideerd.

Marc Reugebrink

Reugebrink debuteerde bij De Bezige Bij, stapte daarna over naar Meulenhoff, kwam na zijn verhuizing naar Vlaanderen terecht bij Meulenhoff/Manteau, het uitgeefhuis dat op haar beurt weer veranderde in De Bezige Bij Antwerpen. Voor zijn roman Het grote uitstel ontving Reugebrink De Gouden Uil in 2008.

Juist deze week maakte De Bezige Bij bekend dat Katrijn van Hauwermeiren was aangetrokken om de de acquisitie en begeleiding van Vlaamse auteurs op zich te nemen. Van Hauwermeiren werkte eerder voor Prometheus.