The Guardian meldt dat Rowan Atkinson in twee tv-films voor de zender ITV in de huid kruipt van Maigret. Het is niet de eerste keer dat Maigret voorkomt in een tv-film of tv-serie. In de negentiger jaren was er een tv-serie met Michael Chambon in de hoofdrol. Dat was niet de eerste keer, want al in de jaren zestig was er enkele seizoenen een Britse Maigret te zien. In Nederland was er in die jaren een Maigret-versie te zien (met Jan Teulings in de hoofdrol). En natuurlijk is er de Frantalige reeks verfilmingen met Bruno Cremer in de hoofdrol (vanaf de jaren negentig).

Atkinson is zestig jaar oud en is vooral bekend van zijn komische rollen. In The Guardian zegt hij:

I have been a devourer of the Maigret novels for many years and I’m very much looking forward to playing such an intriguing character, at work in Paris during a fascinating period in its history.

Er is een kleine Simenon-revival aan de gang. Zijn boeken worden in Engeland en Nederland opnieuw uitgegeven. Maar dat wist de Tzum-lezer natuurlijk al die hier de reeks besprekingen van Chrétien Breukers en Mark Cloostermans volgen.

0