Volgend jaar is de verfilming van De helleveeg in de bioscoop te zien, dat meldt De Bezige Bij. André van Duren (De bende van Oss) zal het scenario schrijven van het boek van A.F.Th. van der Heijden uit 2013. De hoofdrollen zullen gespeeld worden door Benja Bruining (Hoe Duur was de SuikerAlles is Familie) en Hannah Hoekstra (Kalf). Dit is de tweede keer dat de verfilming wordt aangekondigd. Vlak na het verschijnen van de roman berichtte de uitgever ook al over de plannen. Van der Heijden zei toen: ‘Ik verwacht stellig dat ‘De helleveeg’ van André van Duren met haar scherpe nagels door het filmdoek heen zal klauwen.’ Het project is dus niet van tafel en heeft nu een datum gekregen: maart 2016.

In De helleveeg herneemt Van der Heijden de setting en de personages uit zijn cyclus De tandeloze tijd. Dit keer ligt de focus op Albert Egberts’ tante Tiny, de aldoor poetsende vrouw met een scherpe tong en een groot geheim. In zijn recensie over het boek schreef Guus Bauer:

Ach, een beetje smetvrees kan geen kwaad. Maar de schoonmaakwoede van Tiny geldt eerder haar familie dan het meubilair. Maar wat graag zou ze haar ouders, haar man Koos ‘Koest’ en haar zus Hanny wegpoetsen. Ze heeft een dwangmatige vuile bek. Haar eigen mond met zeep wassen, ho maar. Er kan nog veel meer venijn over de ouwelui worden uitgestort.