Elke zondagavond presenteert Arjen Lubach vanuit theater Bellevue in Amsterdam het satirische programma Zondag met Lubach. Gisteren trok de show 263.000 kijkers. Veel te weinig vindt DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk.

Lubach was vanavond te gast in De Wereld Draait Door, waarin Van Nieuwkerk zich hard maakte voor diens satirische show. Hij vindt dat de show te weinig kijkers trekt en startte meteen een actie.

Wij gaan een actie ontketenen: op naar de 500.000 kijkers. Er is nog één aflevering te gaan, aanstaande zondag en wij willen – we beginnen nu en we houden het vol tot aanstaande vrijdag – dat er 500.000 kijkers gaan kijken naar Zondag met Lubach. Het is té goed namelijk.

Van Nieuwkerk riep meteen de jury van de Zilveren Nipkowschijf op om naar de show van Lubach te kijken. Hij vindt dat het programma namelijk die prestigieuze televisieprijs verdient.