Het CPNB heeft zojuist bekend gemaakt dat Manuscripta dit jaar in Zwolle plaatsvindt:

Het boekenfestival Manuscripta, traditioneel de opening van het boekenseizoen begin september, speelt zich dit jaar af op het Stadsfestival Zwolle. Na vorig jaar op het Utrechts Uitfeest neergestreken te zijn, doet het reizende boekenfestival dit jaar op zaterdag 5 september het hart van de Hanzestad Zwolle aan. Op diverse podia in de binnenstad treden overdag en ’s avonds auteurs op, signeren zij en worden er literaire wandelingen en boottochten gemaakt. Ook vindt de Schrijversmarkt plaats, ontmoeten bezoekers hun favoriete auteurs en worden de nieuwste boeken aangeboden. Daarnaast zijn er diverse activiteiten in de Zwolse boekwinkels en de openbare bibliotheek van Zwolle. De CPNB organiseert Manuscripta in Zwolle in samenwerking met Stichting Stadsfestival Zwolle.

De eerste jaren vond Manuscripta plaats in Amsterdam. Het festival op het terrein van de Westergasfabriek werd te duur en na een rampzalige versie van het festival tijdens de Amsterdamse Uitmarkt werd besloten om er een rondreizend festival van te maken. Vorig jaar beleefde Manuscripta een succesvolle wederopstanding in Utrecht, zo succesvol dat veel programmaonderdelen te vol zaten. Het festival zat in ieder geval weer in de lift. Hopelijk zet dat succes dit jaar door, met grotere zalen en misschien herhalingen van programma’s van ‘grote namen’.