Deze week ging Mirjam Bosgraaf als razende reporter van de Volkskrantbijlage Sir Edmund, genoemd naar de ontdekkingsreiziger Edmund Hillary, helemaal naar Amsterdam Centrum. Bart Gielen van Barts Boekenclub (in het Betty Asfalt Complex) heeft daar een literaire talkshow. Of zoals hij het volgens Bosgraaf zegt: ‘Een literaire avond voor iedereen die niet van literaire avonden houdt.’ Geen andere beroepsgroep zal de eigen passie onder woorden te brengen door het af te kraken. Een dansavond voor iedereen die niet van dansen houdt.

Te gast in de literaire talkshow zijn Christiaan Weijts en Ibrahim Yerden. Het gesprek met Weijts gaat volgens Bosgraaf alleen maar over linkshandigheid en niet over het boek De linkshandigen. Daar lezen we althans niets over. Maar ja, de rubriek over ‘waar de intelligentsia de intelligentie viert’ is ook meer bedoeld voor iedereen die niet van intelligentie houdt.

De stand:

feestje van de week 7 maart

feestje per provincie 7 maart