Op 10 mei, Moederdag, zou hij moeten verschijnen: de roman van Arnon Grunberg over zijn moeder. Maar een betrouwbare bron laat aan Tzum.info weten dat de roman komende maand niet uitkomt. Waarschijnlijk wordt het Moederdag 2016.

Vorig jaar werd de roman groots aangekondigd door uitgeverij Lebowski. Grunberg maakt voor deze bijzondere roman namelijk weer een uitstap naar een andere uitgeverij. Met het doel om een roman over zijn moeder te schrijven, trok Grunberg in het voorjaar van 2014 zelfs een aantal maanden bij haar in.

Begin februari overleed de moeder van Grunberg, afgelopen maand verschenen haar memoires (Zolang er nog tranen zijn) bij Nijgh & Van Ditmar.

In mei zendt de Joodse Omroep wel een documentaire uit over Grunberg en zijn moeder. Het zal ongetwijfeld een voorbode zijn van de roman.

0

Reacties