Vorige week koos het boekenpanel van De Wereld Draait Door de beste boeken van de maand maart. Dat heeft altijd effect op de boekverkoop, maar ditmaal weten de aangeprezen boeken hun weg nog niet naar de lezers te vinden.

Alleen het Boek van de Maand komt namelijk binnen in de Bestseller 60. Portret van een man van Jens Christian Grøndahl komt binnen op de negentiende plaats van de bestsellerlijst. De afgelopen maanden scoorde het Boek van de Maand vele malen beter. Wellicht heeft het te maken met de naamsbekendheid van de schrijver. Zelfs enkele leden van het boekenpanel hadden niet eerder van Grøndahl gehoord.

Alle andere tips van het panel (De Arabier van de toekomst van Riad Sattouf), Jacoba van Tongeren van Paul van Tongeren en Trudy Admiraal en Dagelijkse rituelen van Mason Currey hebben de Bestseller 60 niet weten te bereiken.

Een andere opvallende verschuiving in de bestsellerlijst is de volgende: Joris Luyendijk is na zes weken van de troon gestoten, de nieuwe thriller van Esther Verhoef staat nu op de eerste plaats.