‘Van mijn kant lof voor uw programma, ik heb er van genoten, tot het moment dat ik door de bedrijfsleiding van TivoliVredenburg uit de zaal werd geplukt.’ Blogger Ruud Ketelaar werd tijdens het programma van The Hank Five (de Nico Dijkshoorn-band) uit het publiek geplukt omdat hij filmpjes maakte van het optreden. De blogger maakt zijn excuses tegenover de zanger/tv-personality, maar geeft hem ook mee dat de tijden veranderen: ‘Als je er voor kiest om voor publiek op te treden, dan maken sommigen in het publiek daar gebruik en misbruik van en maken soms zo over de rug van de artiest goede sier. Dat is nooit mijn bedoeling geweest. Ik wil hooguit mijn leuke avond delen. Maar dat heb je tegenwoordig met YouTube en met social media.’

Nico Dijkshoorn reageert direct op de ‘open brief’ van Ketelaar.

Niet het publiceren vind ik het vervelendst, maar vooral het feit dat mensen het belangrijker vinden om te filmen dan gewoon lekker te kijken en te luisteren. Normaal heb ik daar geen last van, maar jij zat 2 meter bij mij vandaan en richtte een groot gedeelte van de 1e set je camera op mij hoofd. […] Ik wil ook nog wel opmerken dat je gedrag zeer ongewoon was. Ik treed al jaren op in alle theaters en nog nooit heb ik iemands zo schaamteloos op de eerste rij zijn camera omhoog zien houden. En ja, dat stoorde nogal.

Ketelaar wentelt zich daarop nogmaals door het stof:

Ik heb er van geleerd dat filmen en foto’s maken voortaan niet meer op de eerste rij te doen… Een deel van mijn plezier bij concerten bestaat uit het kunnen illusteren in een blogpost van wat ik heb meegemaakt, heb gezien, daarbij heb gevoeld. Zonder artiesten, die hun best doen, ook voor mij, te willen storen. Jammer dat ik dat bij jouw optreden moest leren.

Nog terzijde: ik had het geen enkel probleem gevonden als je me vanaf het podium aangesproken had. Dan had je misschien veel korter last van me gehad… Misschien heb je er voor gekozen om je optreden niet daarvoor te onderbreken, dat snap ik ook.

Gebeurd is gebeurd. Nogmaals sorry.

Hier een filmpje, niet van Ruud Ketelaar, van The Hank Five.