Als je buiten bij de gisteren geopende boekhandel Van der Velde achter het Stadhuis kijkt zit de trap in de weg en als je binnen op die trap staat, sta je er te dicht bovenop: maar hij is het wel degelijk: Arnon Grunberg. Met de onthulling van twee ‘plattegronden in woorden’ van Jan Rothuizen opende de burgemeester van Groningen de nieuwe vestiging van Van der Velde in Groningen.

Zie hier het origineel voordat Grunberg een gevelattractie werd.

Van der Velde zat eerst in het oude Polarepand aan de Guldenstraat. De nog breder gesorteerde winkel aan het A-kerkhof blijft gewoon open.

De opening van Van der Velde werd bijgewoond door talloze mensen uit het boekenvak van CPNB-directeur Eppo van Nispen tot en Jean Pierre Rawie, van uitgeverijmedewerkers tot uitgevers – we zagen Oscar van Gelderen en Anton Scheepstra – tot collega-boekhandelaren uit het hele land. Boekhandel Van der Velde is vanaf vandaag open voor het publiek.