Dat televisieprogramma’s belangrijk kunnen zijn voor de boekverkoop is wel duidelijk. Pauw & Witteman liet dat in verleden goed zien en De Wereld Draait Door is daar momenteel het ultieme voorbeeld van. Opvallend is dat de talkshow van Humberto Tan (RTL Late Night) ook steeds belangrijker wordt in boekenland.

Zijn luchtige talkshow trekt veel kijkers. De laatste tijd is er in de show steeds meer aandacht voor boeken en steeds vaker belanden de boeken in de Bestseller 60. RTL Late Night heeft wel een duidelijke voorkeur voor non-fictie titels. Romanschrijvers komen niet snel aan tafel.

De afgelopen weken zaten Hetty Verolme, Annette Herfkens, Wim Hof, Marieke Poelmann en Roué Verveer bij Tan aan tafel. Wat blijkt? Alle boeken bestormden regelrecht de bestsellerslijst.

De kleine moeder van Bergen-Belsen van Verolme kwam binnen op plek twaalf, Turbulentie van Herfkens behaalde meteen de zesde plaats, Koud kunstje van Hof schopte het zelfs tot plaats vijf, Alles om jullie heen is er nog van Poelmann komt deze week binnen op plek 36 en Waarom? Daarom! van Verveer staat al vier weken in de Bestseller 60.