‘Ik heb er in elk geval een gruwelijk potje van gemaakt, en ik schaam me daar flink voor. Het is pijnlijk dat het juist met dit onderwerp gebeurt – juist hier had extra zorgvuldigheid van mij mogen worden verwacht. Mijn excuses aan de krant, de lezer en vooral aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de directeur, de heer Mulder.’ Volkskrantcolumnist Peter Middendorp gaat diep door het stof voor de fout die hij maakte in de column die vandaag in de krant verscheen.

Lees de reactie van de Volkskrant die de column van de site haalde en de excuses van Peter Middendorp.

In de column van vanochtend beweerde Middendorp dat er vanuit Westerbork geen joden in veewagons zijn afgevoerd. Na hevige kritiek moest hij wel op zijn standpunt terugkomen. Daarmee is voor Dirk Mulder de kous af, meldt RTV Drenthe.