Zojuist zijn de genomineerden bekend gemaakt voor de titel Boekverkoper van het jaar 2015. De longlist telde nog dertig boekverkopers, waaronder Casper Luckerhof (lid van boekenpanel DWDD en medewerker van Tzum.info), maar uiteindelijk zijn er vijf boekverkopers in de running voor de vakprijs. Opvallend: het zijn dit jaar vijf vrouwen.

De vijf genomineerde boekverkopers zijn:

– Manda Heddema van Boekhandel De Koperen Tuin (Goes);

– Ted van Mierlo van Boekhandel De Omslag (Rosmalen);

– Marlous Mutsaers van Boekverkopers Gianotten Mutsaers (Tilburg);

– Nathalie Scheffer van Kinderboekhandel De Kleine Prins (Weesp);

– Lisa Snijders van Boekhandel Stevens (Hoofddorp).

De winnaar wordt – na een online stemronde en een juryberaad – op 5 september tijdens Manuscripta bekendgemaakt en ontvangt bij die gelegenheid de door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel ontworpen Albert Hogeveen Bokaal, vernoemd naar de illustere boekverkoper Albert Hogeveen.

De prijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. Vorig jaar werd de verkiezing gewonnen door Walter Jansen van Boekhandel Jansen & De Feijter in Velp.