In de categorie: oud nieuws, maar het is nu toch zondag dus toe maar: schrijver Henk van Straten is overgestapt van Lebowski naar Nijgh & Van Ditmar. Voor oktober staat zijn roman Bidden en vallen aangekondigd. ‘Bidden en vallen is een roman over zoeken en vinden, over vasthouden en verliezen, over zijn en niet-zijn.’ Dat klinkt alvast verrotte aanlokkelijk. Waarom Van Straten is overgestapt is niet helemaal duidelijk. Misschien omdat hij voor de Linda werkt en Nijgh & Van Ditmar de vaste Linda-uitgeverij is geworden.In de publiciteitsfolder van de uitgeverij staat in ieder geval dat er een interview met Henk van Straten in het novembernummer van de Linda komt.

Eerder dit jaar stapte Elfie Tromp over van Lebowski naar De Geus omdat ze het niet eens was met de nieuwe contractbepalingen van Lebowski.

Eerder dit jaar tweette Henk van Straten al dat hij grote verwachtingen heeft van zijn nieuwe uitgever.