Zojuist is bekend gemaakt dat Hannah Van Wieringen de winnares is van de Debuutprijs Het Liegend Konijn 2015. Ze ontvangt de prijs voor haar debuutbundel Hier kijken we naar.

Haar bundel was eerder ook genomineerd voor de C. Buddingh’-Prijs 2014. Met haar prozadebuut was Van Wieringen eveneens succesvol, voor De kermis van Gravezuid won ze de Academica Literatuurprijs 2014.

De Debuutprijs Het Liegend Konijn wordt elke twee jaar uitgereikt en is een initiatief van het gelijknamige tijdschrift en de culturele organisatie Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Aan de prijs is een geldbedrag van 2500 euro verbonden, de publicatie van één gedicht uit de bundel wordt vertaald in alle officiële EU-talen en de integrale bundel verschijnt ook nog eens in het Frans, Duits en Engels.

De prijs werd in 2007 opgericht. Opvallend: er zijn tot nu toe alleen maar vrouwen geweest die de debuutprijs gewonnen hebben: Ester Naomi Perquin, Ruth Lasters, Lieke Marsman en Bernke Klein Zandvoort.

0

Reacties