Op de boekenjuichsite Hebban (gemiddeld viereneenhalve ster per boek) interviewt Jet Steinz vandaag Joost Nijsen van uitgeverij Podium. Ondanks dat hij zichzelf een ouderwetse uitgever noemt gaat het interview veel over ‘pitchen’ en ‘unique selling points’, de grachtengordel die het succes van Kluun niet kon waarderen en de soms weerbarstige auteurs. Bijvoorbeeld over Joris Luyendijk die groot werd bij Podium, maar koos voor Atlas Contact. Nijsen was ‘buitengewoon teleurgesteld’. En passant lezen we ook dat Kim van Kooten misschien naar Podium zou gaan, maar dat Oscar van Gelderen met een grotere geldbuidel klaarstond.

Kluuns manuscript was al bij een aantal uitgeverijen langs geweest. Onder meer Oscar van Gelderen (Lebowski) heeft het geweigerd — daar zal hij later wel spijt van hebben gehad. Overigens heeft hij mij laatst wél overboden bij de nieuwe roman van Kim van Kooten, waar ik ontzettend van baal, dus zijn wraak is zoet.

Lezan, dus. Wie Joost Nijsen wil kijkan, kan hieronder terecht.

0

Reacties