Twintig jaar geleden stuurde De Arbeiderspers nog een boekje van Eriek Verpale rond als nieuwjaarsgeschenk, maar vandaag lijkt hij vergeten te zijn bij de uitgeverij. Op de site van de Arbeiderspers verscheen geen bericht over zijn dood en op Facebook en Twitter bleef het ook stil op een boekaankondiging na.

Het is natuurlijk lang geleden dat het laatste boek van Verpale verscheen (Katse nachten in 2000) en Verpale is al lang verdwenen uit de rij auteurs op de site van de uitgeverij, omdat geen enkel boek meer leverbaar is, maar het blijft wel een beetje wrang.

Op de site van de Volkskrant en NRC Handelsblad verscheen ook geen bericht over de dood van de in Nederland niet zo bekende auteur, maar Arjan Peters zal morgen in de krant wel een in memoriam schrijven.

Jan Haerynck, vriend van Verpale, bracht gisteren het nieuws over diens dood naar buiten. Vandaag toont hij zich verontwaardigd over de berichtgeving in De Morgen.

UPDATE

Lees bij Das Zahngold na het interview dat Reinjan Mulder met Verpale had in 1993.

Goed stuk van Jasper Henderson op de site van De Gids.

Op 12 augustus reageerde De Arbeiderspers wel.

0

Reacties