Het was allemaal een geval van miscommunicatie. Zo reageert de strandtent Parnassia aan Zee op de berichten op Twitter dat ze gisteren Pieter Steinz van het terras hebben gestuurd (zie hier). Op Facebook staat vandaag een reactie:

parnassia

Claartje Steinz geeft in NRC Handelsblad vandaag haar versie van het verhaal. Ze vertelt dat ze eerst toestemming had gekregen om te zitten nadat ze uitgelegd had dat haar man niet meer kan eten en drinken. Als ze terugkomt van zwemmen in zee, gebeurt het:

Een serveerster vraagt wat hij wil hebben. Ik leg uit dat hij zittoestemming heeft van haar collega. ‘Nee, dat mag niet. Daar beslist de baas over.’ Ik volg haar naar ‘de baas’. Die zegt: ‘Ja, dat kan zomaar niet!… Zoek die jongen die toestemming heeft gegeven. Uw man kan niet eens praten.’

Lees de rest hier.

Haar versie van de gebeurtenissen lijkt op Twitter ondersteund te worden:

Vandaag in NRC Handelsblad ook de laatste aflevering van de boekenrubriek van Pieter Steinz, waarin hij het verloop van zijn ziekte koppelt aan de boeken die hij leest. In september verschijnen de verzamelde stukken bij Nieuw Amsterdam.