Herman Pleij: je kunt hem als sprekende pop aan- en uitzetten en daarmee is hij de ideale gast voor een talkshow. Hij schijnt iets gedaan te hebben met middeleeuwse letterkunde, maar hij wordt vooral ingezet als er gepraat moet worden over iets ‘typisch Nederlands’. Gisteren, op de dag dat bekend werd dat De Wereld Draait Door liever geen Arnon Grunberg in het programma wil, mochten Adriaan van Dis en Herman Pleij aanschuiven. De een mocht vertellen over zijn drukgewoonten op de vlakspoeler, de ander over sjoelen. Het viel Volkskrant-criticus Hans Bouman op dat Pleij in de uitzending oude grappen recyclet.

Herman Pleij valt in herhaling

Aanleiding om te praten over de vlakspoeler, de sjoelbak, korfbal en de ANWB-paddenstoel was het verschijnen van het boek Nederland. Een objectief zelfportret in 51 voorwerpen van Jeroen van Kan en Wim Brands.

0

Reacties