Bij de lancering van een video-app bij de Linda staat het AD vandaag stil bij de successen van het blad. Niet alles is echter succesvol zegt Jildou van der Bijl, hoofdredactrice van het blad:

Zo blijkt de boekensamenwerking met Nijgh & Van Ditmar een stille dood te zijn gestorven. Het bleek lastig om het ‘Lindagevoel’ in een boek te vatten. ‘Het kostte te veel tijd en energie voor wat het opleverde,’ verklaart Van der Bijl.

In 2013 was de samenwerking met de Linda nog een van de acties van om het zieltogende fonds van Nijgh & Van Ditmar weer in de vaart der volkeren mee te krijgen. Toen schreef de uitgeverij:

Van romans tot kookboeken en van gebundelde columns tot biografieën: het nieuwe boekenmerk zal titels uitgeven die in het verlengde liggen van onderwerpen die in LINDA. staan. Boeken van auteurs die vaak in LINDA. terug te vinden zijn of vertaalde uitgaven. Altijd met dezelfde hoge kwaliteit, verrassende invalshoeken, tone of voice en knipoog die LINDA. kenmerkt.

Het laatste nieuws in de rubriek ‘boeken’ op de website van de Linda stamt van 24 maart 2015.

0

Reacties