Maartje Wortel, Walter van den Berg en Lize Spit, dat zijn de eerste namen die de overstap maken naar uitgeverij Das Magazin. Tzum weet dat er nog een erg grote naam een overstap gaat maken, maar helaas mogen we die nog niet onthullen. In NRC Handelsblad onthullen Hanneke Chin-A-Fo en Toef Jaeger de eerste drie schrijvers van de uitgeverij die in het kielzog van het succes van het tijdschrift Das Magazin is opgericht.

Maartje Wortel en Walter van den Berg komen van De Bezige Bij, Lize Smit is een nieuw talent. De grote naam die wij kennen, komt ook van De Bezige Bij. Aangezien er meer jonge literaire talenten voor Das Magazin schrijven en bij het Bezige Bij-concern horen, zal het aan de Van Miereveltstraat wel niet heel fijn toeven zijn. Wat gaan Daan Heerma van Voss en Thomas Heerma van Voss die goed bevriend zijn met Daniël van der Meer van Das Magazin bijvoorbeeld doen? Wat gaat Niña Weijers (Atlas Contact) doen?

Eerder maakten enkele auteurs van De Bezige Bij de overstap naar Hollands Diep, de nieuwe uitgeverij van oud-Bezige Bij-directeur Robbert van Ammerlaan.