In april maakten we op dit weblog nog bekend dat Fikry El Azzouzi, Yannick Dangre, Peter Drehmanns, Marjolijn van Heemstra, Auke Hulst, Marco Kunst en Sana Valiulina in de race zijn voor de Halewijnprijs 2015. Maar genomineerde Auke Hulst bericht zojuist op Twitter dat de subsidie voor de literatuurprijs plotseling is ingetrokken.

De prijs zou dit jaar voor de negenentwintigste keer worden uitgereikt. Eind september zou de winnaar bekend worden gemaakt, maar het bleef al angstig stil. De officiële prijsuitreiking was ook al gepland op zondag 22 november in Roermond. Het is onbekend of de prijs nog wel wordt uitgereikt.

De Halewijnprijs werd jaarlijks door de stad Roermond uitgereikt aan een auteur die naar de mening van een jury op grond van de kwaliteit van zijn of haar verschenen werk bredere belangstelling verdient. Er worden dan ook geen romans bekroond, maar oeuvres.

0