Jarenlang stond hij aan het roer van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Vic van de Reijt. De laatste jaren was hij ‘editor at large’ en begeleidde alleen nog speciale projecten. Maar deze week neemt hij definitief afscheid van de uitgeverij. In Het Parool blikte hij terug op zijn loopbaan.

In het interview dat hij met Marjolijn de Cocq had, laat hij zich ook uit over de nieuwe uitgeverij Das Mag (zie hier, hier, hier en hier). Van de Reijt zegt:

Heb je die twee jongens in de Volkskrant gezien, van Das Mag? Die ‘het nieuwe uitgeven’ menen te hebben uitgevonden? O god, uitgevers die zich als persoon profileren, de schrijvers bij het handje nemen, zelfs met hun schrijvers op zomerkamp gaan. Ja, echt, dat hebben ze aangekondigd. Das Mag… Ik zeg altijd: alles mag. Maar het eerste wat ik dacht, was: de schrijvers die worden weggestuurd van dat zomerkamp, die ga ík uitgeven.

0

Reacties