Vanmorgen berichtte Tzum.info over één van de beloftes die Das Mag Uitgevers gedaan had aan haar ruim drieduizend ‘oprichters’. Zij krijgen een luxe, gebonden editie van de eerste drie boeken uit haar fonds. Maar wat blijkt: de boeken hebben geen harde kaft, maar zijn genaaid gebrocheerd. Het zijn dus luxe paperbacks. Naar aanleiding van ons bericht vroeg iemand op Twitter om opheldering.

De uitgeverij gaf eerst toe dat het woord ‘gebonden’ niet gebruikt had mogen worden op de site. ‘Wat oenig van ons,’ schreven ze. Ze nam vanmorgen contact op met de drukkerij en die vertelde de uitgeverij dat de boeken wel degelijk ‘gebonden’ zijn (maar dan wel met zachte kaft). Dus opeens was het toch lariekoek wat Tzum.info geschreven had. Of wij dat even wilden aanpassen.

image

wortel

De meeste lezers denken bij het woord ‘gebonden’ aan een hard kaft (Das Mag Uitgevers in eerste instantie ook). Zij hebben begrijpelijkerwijs geen kennis van de specifieke bindtechnieken van een boekbinderij. Dat blijkt ook uit de reacties die eerder kwamen op de luxe paperbacks van Maartje Wortel.

Passen jullie dit even aan, Das Mag Uitgevers?

Schermafbeelding 2015-11-18 om 11.16.13

Schermafbeelding 2015-11-18 om 11.21.59

Schermafbeelding 2015-11-18 om 11.22.07

0