‘Joost zal het beamen van boven dat we hier zijn woorden en de beelden aan de mensen overdragen.’ In Museum De Pont in Tilburg is gisteren een expositie geopend met 12 gedichten van Joost Zwagerman, waarbij kunstenaar Marc Mulders 12 afbeeldingen bij zocht. Ze worden apart uitgegeven door 99 Editions die, zoals de naam al aangeeft, slechts 99 exemplaren laat maken die op voorhand al verkocht zijn. Om het grote publiek toch kennis te laten maken met de samenwerking tussen schrijver en kunstenaar is de tentoonstelling gemaakt.

In het dagblad Trouw van gisteren zegt Mulders: ‘Ik zie dit al een religieuze coming-out van Joost.’ Zie de rest van het artikel met twee gedichten van Zwagerman hier.

De twaalf gedichten van de tentoonstelling komen ook in de bundel Wakend over God die begin 2016 bij Hollands Diep zal verschijnen.

De Pont Museum NU Expositie from Patrick Post on Vimeo.

0