Aan een mail aan de oprichters (‘Lieve mede-oprichter’) vatten de uitgevers (‘Groetjes, Daniël en Toine’) de eerste tumultueuze weken samen. Naast het eerste DWDD-succes met het boek van Maartje Wortel, komen er ook wat minder leuke zaken aan de orde. Zo liep de bezorging van het eerste boek nogal vertraging op en heeft PostNL een deel van de boeken zoekgemaakt:

Ook is het behelpen met PostNL; er wachten nog een paar oprichters op hun boek omdat PostNL een deel van de zending niet kan lokaliseren (ja). Daar zijn we nu hard mee bezig, maar wel weten we al: tijd voor een ander verzendbedrijf.

Ook komen de uitgevers terug op het uiterlijk van de boeken. De claim dat het boek gebonden zou zijn was op de site al ingetrokken en in de nieuwsbrief gebeurt dat opnieuw, al lijken de uitgevers het er nog niet helemaal mee eens te zijn, maar ze begrijpen nu wel dat de claim bij anderen enig ongenoegen opleverde.

Vanaf het begin wilden we de eerste drie luxe boeken een zachte kaft geven (een zachte kaft leest fijner, vinden we). Met fraaie extra’s zoals mooi zwart omslagpapier, goudbewerking en glanzende UV-spot. Daarnaast zou het binnenwerk in de rug niet worden gesneden (zoals gebruikelijk) maar worden gebonden in katernen. Onze gebonden boeken, noemden we dat hier. Maar wat blijkt: het is beter om dan de term genaaid te hanteren. Want nu was er de indruk ontstaan dat het hardcover zou worden en was er hier en daar zelfs ongenoegen. En dat begrijpen we eigenlijk wel.

Het omslag van het boek wordt bij de komende twee titels, van Walter van den Berg en Lize Spit, beter, beloven de uitgevers:

Zelf vinden wij nog belangrijker dat het resultaat in onze ogen nog mooier kan. Daarom voeren we bij de boeken van Lize Spit en Walter van den Berg meteen al een paar gerichte aanpassingen door: het omslagpapier wordt dikker, het goud zal mooier worden toegepast en de boeken zullen beter openvallen.

Update:

lokaliseren