Eerder dit jaar moest boekhandel ’t Verschil aan de Minderbroedersrui in Antwerpen de deuren sluiten. Met een crowfundingsactie proberen de mensen achter de boekhandel een nieuwe start te maken op de Draakplaats, nu onder de naam Kartonnen Dozen (naar het boek van Tom Lanoye). Inmiddels is een kwart van het beoogde bedrag (20.000 euro) binnen en zijn er nog 34 dagen over om de actie succesvol te maken.

Met “Kartonnen dozen” – de boekhandel met een groot hart – willen Johanna, Rudy en Patriek een broedplaats creëren voor alle vormen van culturele expressie waarin homo’s, lesbiennes, bi’s, transgenders en queers een rol spelen.

In Kartonnen dozen bieden we informatie in allerlei vormen aan: boeken, dvd’s, tijdschriften, lezingen, workshops, tentoonstellingen, flyers en brochures. Bovendien willen we in Zurenborg een brug slaan tussen de buurt en de holebitransgemeenschap, en uitdragen dat de rijkdom van onze samenleving zit in de onderlinge verschillen. Omdat in deze levendige wijk een boekhandel ontbreekt, bieden we de mogelijkheid aan om ook boeken te bestellen die buiten ons assortiment vallen.

Je kunt hier meehelpen.