Dit jaar wordt voor de tweede keer de J.M.A. Biesheuvelprijs uitgereikt; de prijs voor de beste verhalenbundel. Hopelijk gaat dat iets gestroomlijnder dan vorig jaar. Rob van Essen won vorig jaar met zijn bundel Hier wonen ook mensen de literaire prijs. Dit jaar zijn 24 verhalenbundels ingestuurd.

De inzendingen zijn weer zeer gevarieerd. Van Bastiaan Ragas (met de gezellige titel Huisje boompje buikje) tot en met de reisverhalen van Tommy Wieringa (Honorair kozak).

Opvallend zijn ook de inzendingen van Elke Geurts (Lastmens verscheen al in 2010, maar kreeg onlangs een herdruk bij haar nieuwe uitgeverij), Sanneke van Hassel (De ochtenden betreft een bloemlezing van haar verhalen) en Thé Lau (De grote vakantie) die postuum kans maakt op de prijs.

Marente de Moor (Gezellige verhalen) en Joubert Pignon (Huil maar, ik wens je uitstel toe) lijken de grootste kanshebbers te zijn.

Klik hier voor een overzicht van alle inzendingen.

Ook deze editie wordt volledig gefinancierd door middel van crowdfunding. Vorig jaar werd er € 4.867 aan prijzengeld ingezameld. Dit jaar staat de teller inmiddels op € 2359.