Vandaag werd de longlist van de Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs 2016 bekend gemaakt. De biografieprijs wordt om de twee jaar toegekend aan de beste Nederlandstalige biografie die in twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij is verschenen.

Er staan twee schrijversbiografieën op de longlist dit jaar: Geert van Oorschot, uitgever van Arjen Fortuin (Van Oorschot is bekend als uitgever, maar schreef ook gedichten, verhalen en romans) en Andreas Burnier, metselaar van de wereld van Elisabeth Lockhorn. Zij maken kans op een geldprijs van € 15.000,-. Op de longlist staan vijf uitgaven van uitgeverij Boom.

De shortlist wordt bekendgemaakt op 1 april, op 9 mei wordt de prijs uitgereikt.

De vakjury van de biografieprijs 2016 wordt voorgezeten door James Kennedy. De andere juryleden zijn: Hans Renders (directeur Biografie Instituut), Xandra Schutte (Hoofdredacteur De Groene Amsterdammer), Nick ter Wal (weblogger, publicist, antiquaar en oud Tzum-redactielid) en Nelleke Zandwijk (Nederlands schrijfster en beeldend kunstenaar).

0

Reacties