hemel en afscheidWat je precies zou moeten blokken of blurren op de voorkant van de nieuwe roman van Karel ten Haaf, Hemel en afscheid, is de vraag, maar de wijze waarop de roman nu in de winkel ligt kan niet door de beugel van Facebook. Uitgever Anton Scheepstra is enigszins verbijsterd:

Goh Karel ten Haaf: adverteren met dit boek mag niet van FB. De motivatie: ‘De afbeelding van je advertentie is in strijd met onze advertentierichtlijnen. Afbeeldingen mogen niet te seksueel zijn, naaktheid suggereren, te veel huid of decolleté laten zien en zich ook niet onnodig concentreren op lichaamsdelen.’

Hemel en afscheid heeft als genreaanduiding ‘romance’: het boek gaat over een oude punkpoëet die wordt benaderd door een dichtend hockeymeisje en besluit haar te nemen.

Als dit omslag al niet mag van Facebook dan zal de voorkant van de bundel Verkeerde benen Mark Zuckerberg wel helemaal een hartverzakking bezorgen.

karel ten haaf verkeerde benen

0