Vorige week woensdag schreef Tzum al dat de verhalenbundel Gij nu, het nieuwe boek van bestsellerauteur Griet Op de Beeck, geen verhalenbundel genoemd mag worden van de uitgeverij. Mark Cloostermans, criticus bij De Standaard ontdekte dat de uitgeverij ook in Vlaanderen nogal sturend is:

geen verhalenbundel

Prometheus schreef eerder:

Griet Op de Beeck heeft geen roman geschreven, maar Gij nu is geenszins een verzameling per ongeluk bij elkaar geplaatste verhalen. Het is wel degelijk de bedoeling om bij het begin te beginnen en door te lezen tot het eind, om dan te ontdekken dat het boek meer is dan de droge optelsom van de afzonderlijke delen.

De Morgen heeft een nogal raadselachtig bericht op de site staan.

Vanavond wordt in Antwerpen de nieuwe roman van Griet Op De Beeck voorgesteld. ‘Gij Nu’, heet de roman. Het zijn 15 kortverhalen, maar de personages zijn toch met mekaar verbonden omdat ze allemaal op een kantelpunt staan in hun leven. Gij Nu is het intussen derde boek van ex-journaliste Griet Op De Beeck. ’t Is het dérde boek van Griet Op De Beeck.

Daniëlle Serdijn heeft de memo niet binnengekregen, want in de Volkskrant schreef ze:

Gij nu is een voortzetting van eerdere verhalen. Nog duidelijker zien we volgens welk stramien de schrijfster werkt. Dat roept de vraag op of elk verhaal in de bundel onmisbaar was.

0

Reacties