Veel free publicity voor de Privé-domeinreeks van De Arbeiderspers in Trouw vandaag. Maar liefst zes pagina’s worden uitgetrokken om de serie te bezingen, onder meer door Gerbrand Bakker van wie later dit jaar een deel in de reeks zal verschijnen (hij is een liefhebber van het Privé-domein van Maarten ’t Hart). Na vier pagina’s loftuitingen worden er twee gevuld met een bespreking van Brieven uit Genua van Ilja Leonard Pfeijffer. Dat deel wordt volgende week gepresenteerd.

Het is een beetje een merkwaardige bespreking van Jann Ruyters, want haar recensie eindigt met een klaroenstoot (‘een ultiem Privé Domein-deel’), terwijl ze in de recensie zegt dat ze niet het hele boek heeft gelezen.

Te veel wordt het ook wel af en toe. De tien pagina’s lange voetbalbrief (over de voetbaloorlog in Genua) sloeg ik over, net als de aikidobrief en de hoerenbrief.

Zo ultiem dat je het boek helemaal uitleest, is Brieven uit Genua dan blijkbaar ook weer niet voor de Trouw-recensente.

Het is ook wel een dik boek, het recensie-exemplaar telt 704 bladzijden.

0

Reacties