Een ‘eclatant succes’ was de Poëzieweek 2016 volgens de CPNB. Het persbericht geeft geen harde cijfers, alleen maar percentages. Zo steeg de omzet van de Nederlandstalige poëzie met 34 % ten opzichte van vorig jaar in de Poëzieweek. Dat zal vooral te danken zijn aan de postume bundel van Joost Zwagerman, Wakend over God, die mede dankzij het aanjagen bij De Wereld Draait Door de top 10 van de bestsellerlijsten in schoot. De bundel Idyllen van Ilja Leonard Pfeijffer, die top 60 nooit behaalde maar zo’n beetje alle prijzen wegsleepte die voorradig waren, was een goede tweede in de verkoop.

‘Wanneer de omzet van de Poëzieweek 2016 vergeleken wordt met de omzet van poëzie in de twee weken daarvoor dan is er zelfs een stijging waarneembaar van 333 % in Nederland.’ Waaruit we moeten concluderen dat de verkoop van poëzie de rest van het jaar vooral bestaat uit het slijten van winkeldochters.

Het aantal optredende dichters die geboekt waren via SSS steeg ook naar 113 optredens geboekt door 51 verschillende dichters.

Volgend jaar vindt de Poëzieweek plaats van donderdag 26 januari t/m woensdag 1 februari 2017.

0