Maandagavond was schrijfster Stella Bergsma te gast in de talkshow Pauw. Om haar bij het grote publiek maar meteen voor te stellen vroeg presentator Jeroen Pauw aan Bergsma of zij een fragment wilde voorlezen uit haar debuutroman Pussy album.

Mannen zijn klootzakken. Dat zeggen ze zelf. ‘Ik ben een klootzak hoor,’ roepen ze trots. Ze steken hun hand in hun broek en gaan wijdbeens zitten. ‘Ik ben een enorme hufter,’ zuchten ze tevreden. Ik geloof dat het is omdat ze altijd willen neuken. Dat schijnt van een vreselijke klootzakte te zijn. Ze spugen wat, krabben in hun kruis en drinken hun biertje. Neuken willen ze, vaak met vrouwen.

De kijkers zagen Floortje Dessing, die ook te gast was in de talkshow, verschillende malen wegkijken toen Bergsma bovenstaand fragment voorlas. Toen Pauw aan Dessing vroeg wat ze van het fragment vond, antwoordde zij ironisch: ‘Ik kan niet wachten.’

Ze vervolgde met:

Ik ben er niet van. In Nederland hebben we vaak toneelstukken of films of boeken, zoals dit boek, die allemaal heel expliciet zijn met het idee: dan komt het tenminste hard binnen of anders begrijpen ze het niet. Ik hou veel meer van subtiel, van gelaagdheid.

Het werd niet meer gezellig tussen de twee vrouwen.

[Filmpje ligt er – tijdelijk – uit bij Pauw]