Biblion verzorgt aanschafsuggesties voor bibliotheken. Op Bol.com verschijnen die vervolgens als ‘recensie’. Die ‘recensies’ worden verzorgd door goede, maar ook door incompetente mensen. Of door mensen die over hun houdbaarheidsdatum heen zijn en criticus willen spelen, terwijl ze dat al lang niet meer zijn. De aanschafsuggestie bij het brievenboek van Nanne Tepper is geschreven door O.W. Dubois en bevat ook nog een morele waarschuwing:

De brievenbundel is een interessant egodocument en tijdspiegel en ook wel een curieus document humain, dat echter nogal ontsierd wordt door veelvuldige schuttingtaal en vaak uiterst denigrerende opmerkingen over de medemens.

Samensteller Nick ter Wal kreeg de slappe lach van de ‘recensie’. Op Facebook lachten mee:

Foei Tepper

Wie zoekt op O.W. Dubois komt bij de eerste hit uit bij de site kameel.nl (wat? wat?). Daar staat de volgende biografische schets.

Als historicus heeft Dr. O.W. Dubois verschillende publicaties op zijn naam staan. Hij schrijft in ‘Protestants Nederland’, ‘In de Waagschaal’ en is recensent voor het ‘Reformatorisch Dagblad’. Hij heeft tevens een grote liefde voor de schone letteren, met name de grote Europese romankunst van de negentiende en twintigste eeuw, en maakt ook wel eens een uitstapje naar de theologie. Kortom: een leven in het teken van schrijven en lezen.

Ja, die man lijkt ons inderdaad de beste keus om het brievenboek van Tepper te bespreken voor de bibliotheken. Wie op het Bol.com-linkje hieronder naar het brievenboek klikt, kan de hele diepgravende ‘recensie’ lezen.

0

Reacties