In de besloten groep ‘Tips uit het boekenvak’ op Facebook verschijnen enthousiaste geluiden over het Boekenweekgeschenk Broer van Esther Gerritsen. De CPNB zorgt ervoor dat boekhandelaren ruim van te voren het geschenk al kunnen lezen, zodat ze weten wat ze cadeau geven tijdens de Boekenweek.

Eén van de boekhandelaren schrijft dat hij het geschenk ‘geweldig’ vindt. Het bericht is inmiddels geliked door tientallen boekhandelaren uit het land. Daarnaast blijkt uit de reacties dat vele andere het een sterk Boekenweekgeschenk vinden. Een paar reacties: ‘Mee eens! Genoten’, ‘De waarheid mag gezegd worden’, ‘Genau!’, ‘Ik vond het een heel gaaf boekje’ en ‘Prachtig boekje!!’.

In Broer krijgt de hoofdpersoon Olivia een telefoontje van haar broer Marcus. Zijn been dreigt te worden afgezet. Marcus en Olivia zien elkaar zelden, maar de amputatie raakt Olivia onverwachts, alsof het haar eigen been is dat ze verliest. Ze laat alles uit haar handen vallen in een hopeloze poging haar broer te redden. Maar het is de vraag of hij degene is die redding nodig heeft…

De Boekenweek begint aankomende zaterdag (12 maart).