In de Volkskrant van vandaag reageert Eddy Esman van de kleine uitgeverij Ekstreem op het artikel van afgelopen zaterdag over de boekenrubriek in De Wereld Draait Door. Volgens hem is de uitverkiezing van Schuld! van Walter van den Berg niet geheel toevallig, omdat hij in de lijst van medeoprichters van Das Mag de naam van Dieuwke Wynia, hoofdredacteur van het tv-programma, tegenkomt.

De jongens van Das Mag uitgevers mochten al vaker in het programma breeduit vertellen over hun tijdschrift Das Magazin en hun nieuwe uitgeverij, waar andere uitgevers geen schijn van kans maken.

Dat vorige week Jelle Brandt Corstius ook over zijn nieuwe boek mocht vertellen kwam voor Esman niet geheel onverwacht.

Tot nu toe zijn alle boeken en / of schrijvers die bij Das Mag uitgegeven worden al langs gekomen in het tv-programma. Er moet iets gebeuren van Maartje Wortel bij het boekenpanel.

Maartje Wortel dwdd

Lize Spit, schrijfster van Het smelt, mocht aan de vooravond van het Boekenbal aanschuiven bij Matthijs van Nieuwkerk.

Lize Spit dwdd

Schuld! van Walter van den Berg werd twee weken geleden uitgeroepen tot Boek van de Maand van de maand februari.

walter van den berg dwdd

En Jelle Brandt Corstius mocht vertellen over As in tas.

Jelle dwdd

Een score van 100% mag zeker succesvol heten. Van uitgeverij Ekstreem is tot nu geen enkel boek in De Wereld Draait Door behandeld. Of dat komt vanwege de nauwe banden met Arnon Grunberg laten we vooralsnog in het midden. Diewke Wynia is overigens een van de meer dan 3000 ‘oprichters’ van de uitgeverij, die dankzij een crowdfundingsactie een startkapitaal verkreeg.

0

Reacties