In Veenendaal heeft Vonne van der Meer vandaag de CLO-literatuurprijs ontvangen voor haar roman Winter in Gloster Huis (Atlas Contact). Waaruit de prijs precies bestaat is onduidelijk, zelfs op de eigen website van het Christelijk Literair Overleg, maar op de Twitterfoto’s te zien heeft Van der Meer toch maar mooi een bos bloemen en een beeldje weten te scoren.

Het is voor de tweede keer dat deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt. De vorige winnaar was Donderdagmiddagdochter van Stevo Akkerman.

Het CLO wil met deze prijs auteurs in de aandacht plaatsen die het christelijk geloof een positieve rol van betekenis geven in hun werk en tegelijk literaire kwaliteit nastreven. De prijs is bedoeld voor de beste oorspronkelijk Nederlandse roman die in 2014 of 2015 is verschenen.

De andere genomineerden met een positief geluid voor het christelijk geloof waren:

Rosita Steenbeek, Rose (Ambo Anthos)

Helga Warmels, Goede dagen (Mozaïek)

Janne IJmker, Wij hadden het leven lief (Brevier)

Arie Kok, Nachtmotet (Mozaïek)

In de jury zaten dit jaar Hans Werkman, Len Borgdorff, Andries Knevel, Henriëtte van de Wetering en Mieke Wilcke.