Met de roman Een vrouw van ivoor heeft Johan Veenstra de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs gewonnen in de categorie literatuur. Het is de tweede keer dat Johan Veenstra de prijs wint, in 2009 was hij ook al de gelukkige. De prijs werd gisteren uitgereikt in theater de Winsinghhof in Roden.

Met de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs ondersteunt de krant de literatuur in het Nedersaksisch. Veenstra schrijft in het Stellingwerfs, een Nedersaksische eend in de Friese bijt. Volgens Omrop Fryslân (Omroep Friesland) was hij blij met de prijs: ‘Ik had hier hielemaole niet op rekend, beslist niet, mar ik bin vanzels hatstikke bliede mit disse zo mooie pries!’ (Ik had hier helemaal niet op gerekend, beslist niet, maar ik ben natuurlijk hartstikke blij met deze mooie prijs.’)

Het was de elfde keer dat de prijs werd uitgereikt. In de categorie muziek won Martijje voor haar Drentstalige cd Evenwicht.

0

Reacties