De Loden Leesbril is in de ban gedaan en in plaats daarvan deelt de Lezeres des Vaderlands deze week zwarte truien uit. De Groene, Het Parool en De Standaard komen er niet best vanaf met geen enkele recensie over een vrouwelijke auteur. Dat past een beetje in het patroon van de laatste weken, want deze bladen bungelen wel vaker onderaan de lijst en Trouw is ook al wekenlang het best scorende medium in de categorie recenserende en gerecenseerde vrouwen.

Fijn ook dat er bij de signalementen eens meer boeken staan van vrouwen dan van mannen – dat kun dus gewoon, Volkskrantredacteuren!

Lees de complete analyse hier.

Omdat de Lezeres des Vaderlands wat eenzijdig Randstedelijk georiënteerd is voegen wij elke keer de score van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant toe. Vier recensies, alle vier geschreven door mannen, maar wel een gelijke verdeling in de besproken boeken (de nieuwste dichtbundel van Aly Freije kreeg vijf sterren en Sabine van den Berg mocht er drie mee naar huis nemen voor haar laatste roman).

0

Reacties